logo


20 minuters zumbadanspass för nybörjare


Zumba är en rolig och effektiv dansbaserad träningsform som passar alla, oavsett ålder eller konditionsnivå. Det är ett perfekt sätt att få igång kroppen och samtidigt ha kul.

Den här 20-minuters träningen är perfekt för nybörjare som vill testa zumba. Du behöver inga förkunskaper, bara bekväma kläder och skor.

Börja med att värma upp i några minuter genom att marschera på stället eller jogga lätt. Därefter kan du börja med själva dansen.

Zumba består av en serie enkla dansrörelser som kombineras till olika låtar. Det finns ingen rätt eller fel, bara rör på dig och ha kul!

Här är några av de grundläggande stegen:

  • Basic Step: Stå med fötterna höftbrett isär och böj knäna något. Ta ett steg åt sidan med det ena benet och för det andra benet ihop. Upprepa åt andra sidan.
  • Merengue Step: Stå med fötterna höftbrett isär. Ta ett steg åt sidan med det ena benet, för det andra benet ihop och ta sedan ett steg bakåt med det första benet. Upprepa åt andra sidan.
  • Salsa Step: Stå med fötterna höftbrett isär. Ta ett steg framåt med det ena benet, för det andra benet ihop och ta sedan ett steg åt sidan med det första benet. Upprepa åt andra sidan.

Kombinera dessa steg till olika låtar och du kommer att få en rolig och effektiv träning.

Om du känner dig andfådd eller trött, ta en paus när du behöver. Det viktigaste är att ha kul och röra på dig.

För bästa resultat, försök att träna zumba 2-3 gånger i veckan. Du kommer att märka förbättringar i din kondition, koordination och övergripande välbefinnande.

Så vad väntar du på? Sätt på lite musik och börja dansa!