logo


20 minuten zumba


Hé jij daar! Heb jij ook zo'n zin om lekker in beweging te komen? Maar heb je weinig tijd? Dan is zumba misschien wel iets voor jou! Zumba is een dansworkout die afkomstig is uit Colombia. Het is een leuke en effectieve manier om calorieën te verbranden, conditie op te bouwen en je spieren te versterken. En het beste van alles: het is helemaal niet moeilijk!
Ik weet nog goed hoe ik mijn eerste zumbales volgde. Ik was helemaal nerveus, want ik ben niet bepaald een goede danser. Maar al snel merkte ik dat ik het helemaal niet erg vond om slecht te dansen. Iedereen in de les was namelijk gewoon lekker bezig met bewegen en plezier maken.
De muziek is bij zumba heel belangrijk. De meeste nummers zijn Latijns-Amerikaans, maar er worden ook andere muziekstijlen gebruikt. De danspassen zijn eenvoudig en je hoeft geen ingewikkelde choreografieën te leren. Het is gewoon een kwestie van meebewegen met de muziek en doen wat je zelf leuk vindt.
Ik doe nu al een paar jaar aan zumba en ik ben er helemaal weg van. Ik vind het heerlijk om lekker te bewegen op de muziek en me helemaal uit te leven. Ik merk dat ik er fitter en gezonder door ben geworden. En niet onbelangrijk: ik heb altijd veel plezier tijdens de lessen.
Als je op zoek bent naar een leuke en effectieve manier om in beweging te komen, dan raad ik je zeker aan om zumba eens te proberen. Het is een workout die geschikt is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of fitnessniveau. Dus waar wacht je nog op? Doe mee met de zumba-rage!
Hier zijn nog een paar redenen waarom jij zumba zou moeten proberen:
  • Het is een goede cardiotraining.
  • Je bouwt er conditie mee op.
  • Je versterkt er je spieren mee.
  • Het is een leuke manier om calorieën te verbranden.
  • Het is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of fitnessniveau.
Dus waar wacht je nog op? Doe mee met de zumba-rage!