logo


10 minutters Zumba for nybegynnere


Er du ny til Zumba, eller har du lyst til å prøve noe nytt og morsomt? Da er dette perfekte økten for deg!

Zumba er en morsom og enkel treningsform som passer for alle nivåer. Den kombinerer elementer fra latinamerikansk dans med treningsøvelser, og det er en fantastisk måte å få en god kardiovaskulær trening, styrke muskler og forbedre balansen.

Denne 10 minutters Zumba-økt for nybegynnere er perfekt for å komme i gang. Den er enkel å følge, og du trenger ikke noe spesielt utstyr.

Hva du trenger

  • Komfortable sko
  • Treningsklær
  • Vannflaske
  • God plass til å bevege deg på

Øvelsene

  1. Cha-cha-cha: Start med føttene sammen. Ta et steg fremover med høyre fot, og bøy kneet. Ta deretter et steg tilbake med venstre fot, og bøy kneet. Gjenta med venstre fot fremover.
  2. Merengue: Start med føttene sammen. Ta et steg til siden med høyre fot, og bøy kneet. Ta deretter et steg tilbake med venstre fot, og bøy kneet. Gjenta med venstre fot til siden.
  3. Salsa: Start med føttene sammen. Ta et steg fremover med høyre fot, og bøy kneet. Ta deretter et skritt tilbake med venstre fot, og bøy kneet. Gjenta med venstre fot fremover.
  4. Bachata: Start med føttene sammen. Ta et skritt fremover med høyre fot, og bøy kneet. Ta deretter et skritt tilbake med venstre fot, og bøy kneet. Gjenta med venstre fot fremover.
  5. Reggaeton: Start med føttene sammen. Ta et steg fremover med høyre fot, og bøy kneet. Ta deretter et steg tilbake med venstre fot, og bøy kneet. Gjenta med venstre fot fremover.

Slik følger du økten

Varm opp i 5 minutter med lett kardiovaskulær aktivitet, for eksempel jogging på stedet eller hoppsko.

Gjør deretter hver av Zumba-øvelsene i 2 minutter. Du kan enten følge med på videoen eller prøve å gjøre øvelsene på egen hånd.

Slapp av i 5 minutter med lett strekking.

Tips for nybegynnere

  • Ikke vær redd for å gjøre feil. Alle gjør feil når de begynner med Zumba.
  • Ha det gøy! Zumba skal være morsomt, så ikke ta deg selv for høytidelig.
  • Lytt til kroppen din. Hvis du trenger en pause, så ta en pause.
  • Drikk rikelig med vann før, under og etter treningen.
  • Finn en Zumba-klasse eller en instruktør som passer for deg. Det er mange forskjellige stiler av Zumba, så det er viktig å finne en som du liker.

Konklusjon

Zumba er en fantastisk måte å komme i form, ha det gøy og møte nye mennesker. Hvis du er ny til Zumba, så er denne 10 minutters økten for nybegynnere en perfekt måte å komme i gang. Så hva venter du på? Prøv Zumba i dag!